Terug naar overzicht

Studium Generale over kunst en onderzoek

Tijdens de tweedaagse kunstmanifestatie zijn onder meer te gast: Vincent Icke(o.a. bekend van De Wereld Draait Door), Petran Kockelkoren, Petr van Blokland, Sophie Krier, Daan Roosegaarde en Florian Göttke. Nationale en internationale mensen uit kunst, multimedia, design en muziek geven hun visie. Drie thema’s staan centraal: Kennis en onderzoek, Techniek en onderzoek en Context en onderzoek.

De stem van de kunstenaar

Onderzoek in de artistieke praktijk is de laatste jaren een belangrijk onderwerp geworden in het kunstdebat en ook in het kunstonderwijs. Van kunstenaars en ontwerpers wordt steeds gemakkelijker gezegd dat ze aan onderzoek (moeten) doen, maar wat betekent dat nu precies? De kunstacademie vindt het tijd om in het onderzoeksdebat uitdrukkelijk de stem van de kunstenaar te betrekken.

Het Studium Generale is op woensdag vanaf 14.00 uur in Breda (Beukenlaan 1) en op donderdag vanaf 10.00 uur in Den Bosch (Onderwijsboulevard). Voor het exacte programma van de tweedaagse kunstmanifestatie en meer info over de (gast)sprekers, kijk op de website. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?