Terug naar overzicht

Valse start Information Technology

Het zag er lange tijd goed uit qua interesse uit het buitenland, maar uiteindelijk werd er geen geld betaald. Begin juni dacht de opleiding nog 25 buitenlandse studenten te hebben binnengehaald. ‘Door het uitblijven van betalingen en alles wat er nog geregeld moest worden, is het niet het resultaat geworden wat we hadden gehoopt’, meldt academiedirecteur Petra Koenders. 


Lessen opengesteld

De buitenlandse inschrijvingen werden daarom nooit definitief. Koenders: ‘Op z’n best bleken er drie studenten te komen in plaats van de ingeschreven 25. Daarom hebben we besloten alleen de zes Nederlandse inschrijvingen te laten doorgaan.’ Zij volgen de Informaticaopleiding gericht op het internationale bedrijfsleven, met bijvoorbeeld lessen Engels en een stage in het buitenland. De lessen Engels zijn ook opengesteld voor andere eerstejaars. ‘Nu is er een klas van 25 studenten die Engels volgt.’ 

Volgend studiejaar moeten de internationale studenten wel komen. ‘Er kwamen weinig studenten uit de focuslanden van Avans. Onze opleiding blijkt vooral interessant voor studenten uit andere landen. We zijn nu veel eerder begonnen met de werving en kunnen die beter vormgeven. De strategie wijzigt niet’, stelt Koenders. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?