Terug naar overzicht

Wolkenkrabbers in Windy City

Volgens docent Frans van Gessel is Chicago vooral het walhalla van de wolkenkrabbers: ‘Vanaf het moment dat de lift werd uitgevonden, kwam in Chicago de hoogbouw snel op gang. Denk bijvoorbeeld aan de Sears Tower, het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. Ook stedenbouwkundig gezien is Chicago heel interessant doordat het openbaar vervoer op een rails in de lucht rijdt en veel verkeer onder de grond rijdt.’

Openbare les

Om Chicago te introduceren heeft de academie Suzanne Roelofs gestrikt voor een presentatie over de architectuur van de Amerikaanse stad. Roelofs is afgestudeerd in architectuurgeschiedenis en woonde een aantal jaar in Chicago. ‘Het gaat om een openbare les’, benadrukt Van Gessel. ‘Dus ook studenten van andere opleidingen zijn welkom.’

De openbare les begint maandag 27 september om 8.45 uur in lokaal F002 op Avans in Den Bosch. Tussen 29 oktober en 8 november zitten de studenten zelf in Chicago. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?