Terug naar overzicht

Avans eerste, sommige opleidingen niet meer

Jos de Kort, directeur van de Academie voor Management en Bestuur (AMB) in Den Bosch, had ermee te maken. Hij is niet verbaasd over de eerste plaats van Avans op de ranglijst. Vanuit de afgelopen jaren is hij gewend dat de opleidingen van Avans landelijk hoge ogen gooien. ‘Het is fantastisch nieuws. Vooral omdat het onderzoek nu op een andere manier redeneert: Niet meer alleen de opleidingen met een eerste plek tellen mee, maar alle opleidingen die bovengemiddeld scoren.’ 

Frons

Dat Avans als één hogeschool gemeten wordt en niet meer Breda en Den Bosch apart, heeft wel gevolgen. Zo zijn de AMB-opleidingen Management Economie en Recht en Personeel & Arbeid gedaald, de laatste zelfs van de eerste naar de zesde plek. ‘Dat heeft wel een frons opgeleverd bij een enkeling. Het is jammer, maar het was al duidelijk dat Avans op termijn als één hogeschool beoordeeld zou worden.’ ‘De kwaliteit van onze opleiding verandert natuurlijk niet, maar het beeld naar buiten verandert wel. Het zorgt voor een nieuwe werkelijkheid’, stelt De Kort. [EvG] 

Zie ook de eerder verschenen artikelen:
Elsevier: Avans de beste hogeschool – 07-10-2010
Vier Avansopleidingen op nummer 1 – 08-10-2010
'Avans in volle breedte hartstikke goed' – 08-10-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?