Terug naar overzicht

Diplomavervalser ontmaskerd

Het college van beroep voor het hoger onderwijs deed vorige week uitspraak in twee zaken die veel met elkaar te maken hadden. De eerste was aangespannen door een scholier die meende dat Inholland hem in maart ten onrechte niet had toegelaten tot de opleiding management, economie & recht. Maar zijn diploma bleek een vervalsing, waarna de rechter weinig mededogen meer kon opbrengen en Inholland gelijk gaf.

 

Medeplichtigheid

Maar in de tweede zaak haalde Inholland bakzeil. De hogeschool had een andere student uitgeschreven die bij de fraude geholpen zou hebben: het was namelijk diens mbo-diploma waarmee het vervalste exemplaar was gemaakt. Maar dat is geen sluitend bewijs voor medeplichtigheid, vond de rechter. Het oorspronkelijke diploma kan immers ook gestolen zijn. De student hield vol dat hij niets met de vervalsing te maken had en zijn betrokkenheid kon verder niet worden bewezen. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?