Terug naar overzicht

Eerste diploma’s Veiligheidskunde op Avans

Het is voor het eerst dat IV-studenten het diploma op Avans tijdens de minor konden halen. ‘Het was een pilot, maar we gaan er zeker mee door’, aldus docent Kees Roelofs. Hij is ervan overtuigd dat het MVK-diploma de studenten van pas komt. ‘In het bedrijfsleven wordt daar veel om gevraagd en is het een belangrijk diploma. Je moet het niet verwarren met mbo-niveau: het woord middelbaar zegt iets over het niveau van de veiligheidskundige.’ 

Managementtaken

Het MVK-diploma geeft aan dat je op besturingsniveau met veiligheidskunde bezig bent. Met het hogere diploma ben je geschikt voor managementtaken. Michael Couwenberg heeft zijn opleiding net afgerond en heeft op dit moment drie sollicitaties lopen. Zijn cv had hij al aangevuld met zijn MVK-diploma. ‘Alles wat je hebt, moet je daarop zetten, toch?’, glimlacht hij. ‘Het betekent iets in de branche. Als je solliciteert en je hebt dat diploma er ook op staan, gaat er wel een belletje rinkelen.’

Frans-Pieter van der Ham heeft al werk gevonden bij Dutch Industrial Safety Consultants. Daar houdt hij de Arbo-veiligheid in de gaten. ‘Ik blij dat ik nu ook dit diploma heb. Het zegt iets over je deskundigheid. En het zegt bedrijven meer als je dit ook op je cv hebt staan in plaats van alleen de opleiding IV. Klanten waar ik via mijn bedrijf voor werk vragen soms ook specifiek om dit papiertje.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?