Terug naar overzicht

Geen cel voor mishandeling Avansstudent

De dader komt er vanaf met het betalen van een schadevergoeding van 530 euro. Daarnaast krijgt de Ossenaar een voorwaarde­lijke gevangenisstraf van twee jaar in een jeugdinrichting met een proeftijd van twee jaar. Tijdens zijn proeftijd moet hij zich onder bege­leiding van de reclassering psychisch laten behandelen.

Zonder aanleiding

In de nacht van 9 op 10 februari kwam Accountancy-student Ruud Hendriks met de trein terug van een bezoek aan vrienden in Nijmegen. Net nadat de trein station Oss was gepasseerd, werd hij zonder aanleiding meermalen geslagen door de toen 17-jarige dader. Hendriks vluchtte door de trein terwijl hij andere passagiers vroeg om het alarmnummer te bellen.

Eenmaal bij Station Oss-West stapte de Avansstudent uit. Maar hij zag tot zijn schrik dat de dader ook was uitgestapt en hem achterna kwam gerend. Tijdens deze achtervolging kwam Hendriks ten val en verbrijzelde daarbij een botje in zijn pols. De student vroeg allerlei mensen in de omgeving wederom om 112 te bellen. Twee fietsers belden uiteindelijk de politie waarna de dader zich uit de voeten maakte. 

Geen oordeel

Hendriks was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak. ‘Het is niet aan mij om daar iets van te vinden’, reageerde hij op de opgelegde straf. ‘Dat laat ik over aan het rechtssysteem in Nederland. Je kunt er van alles van vinden, maar daar schiet je niks mee op. Dat heb ik al voor deze rechtszaak met mezelf afgesproken. Ik wil alles achter me laten, voor mij is het nu afgesloten.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?