Terug naar overzicht

Geert Dales weg bij Inholland

In een persbericht spreekt Inholland van ‘een verschil van inzicht over de bestuursstijl’. Dat verschil bestaat al langere tijd, maar wordt ‘geaccentueerd door de problemen bij de opleiding MEM van Inholland-Haarlem’. De twee overige bestuursleden, Lein Labruyère en Joke Snippe, nemen voorlopig de taken over.

Diploma-fraude

Volgens de Volkskrant waren Dales’ medebestuursleden niet te spreken over diens optreden in de media, toen de twijfelachtige afstudeerroute van de opleiding media & entertainment management in het nieuws kwam. Langstudeerders zouden hun diploma zo goed als cadeau hebben gekregen. Dales probeerde vooral het blazoen te zuiveren en toonde te weinig betrokkenheid bij de hogeschool, vinden Labruyère en Snippe. Ze hebben genoeg van zijn ‘baantjesjagersmentaliteit’, aldus de Volkskrant.

Een commissie onder leiding van Gerd Leers, de aankomend minister van Immigratie en asiel, concludeerde dat er van fraude geen sprake was, maar dat er van alles mis is gegaan bij de MEM-opleiding. Demissionair staatssecretaris Van Bijsterveldt haalde hard uit naar Dales toen die het oordeel van de commissie-Leers als ‘vrijspraak’ opvatte. [BB/HOP]

Zie ook eerder verschenen artikelen:

Vrijspraak Inholland moet nog blijken 04-10-2010

Een zooitje, maar geen diploma-fraude 24-09-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?