Terug naar overzicht

Klei met een sensuele uitstraling

Talentvol

Afgelopen weekend nam Ciesluk de prijs in ontvangst in Amsterdam. De Art Olive Award is een prijs voor de meest talentvolle kunstenaar die dit jaar zijn of haar kunstopleiding heeft afgerond. Er is een geldprijs van 2.500 euro aan de award gekoppeld.

De jury bestond dit jaar uit Edo Dijksterhuis (Art Amsterdam), Roos van Put, Machteld Leij en Anna van Leeuwen van (Kunstbeeld), Benno Tempel (Gemeentemuseum Den Haag) en Suzanne Schwarz (Caldic Collection).

Grootse thema’s

Volgens de jury is in het werk van Elsbeth Ciesluk veel te ontdekken. ‘Het werk is direct en persoonlijk’, aldus het juryrapport. ‘Het raakt inhoudelijk menselijke thema's zoals liefde en verlaten worden. Grootse thema's die echter intiem en ingetogen worden verbeeld. Verschillende soorten materiaal worden gecombineerd. Klei bijvoorbeeld, overstijgt de betekenis van een viezige materie en krijgt in dit werk een sensuele uitstraling.’

De werken van Elsbeth Ciesluk en de andere genomineerde jonge talenten zijn alleen nog dit weekend te zien op de expositie op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?