Terug naar overzicht

Maandelijks contactpunt voor alle studenten

Wat studeer je en hoeveelstejaars ben je?

‘Ik ben een tweedejaars Pabo-student aan de Avans Hogeschool in Breda.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad?

‘De Algemene Medezeggenschapsraad spreekt mij aan omdat ik graag naar kwaliteit streef, net als Avans Hogeschool. Als student op de Pabo leer je veel over een fijne leeromgeving, deze kennis wil ik graag meenemen naar de AMR, zodat het nog prettiger leren en werken wordt op Avans.’

Heb je ervaring met medezeggenschap, zo ja welke?

‘Bij de scouting zit ik in de groepsraad, hiermee vergaderen we regelmatig over wat voor plannen we willen uitvoeren en welk beleid we willen voeren. Ik heb gemerkt dat ik mondeling vrij sterk ben en mijn mening goed kan verwoorden.’

Wat zou jij als studentlid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?

‘Als ik in de AMR kom zit ik daar omdat studenten mij gekozen hebben, ik wil dan ook namens hen spreken. Daarom lijkt het mij een goed plan dat de studentleden van de AMR maandelijks een contactpunt vormen voor alle studenten van Avans. Mocht je dan vragen, ideeën of opmerkingen hebben kun je hiermee bij ons terecht en zorgen wij ervoor dat jouw stem ook gehoord wordt.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?

‘Mijn karaktereigenschappen zijn als volgt: spontaan, behulpzaam, ambitieus en serieus. Ik denk dat dit goede eigenschappen zijn voor een lid van de AMR. Als ik eenmaal enthousiast ben, wat ik dus ben wat betreft mijn kandidaatstelling voor de AMR, ga ik er helemaal voor. Opgeven komt niet in mijn woordenboek voor. Mocht jij jouw stem willen laten spreken binnen Avans dan ben je bij mij aan het juiste adres. Heb je vragen of opmerkingen betreft mijn kandidaatstelling, mail me dan: Lacalphe@student.avans.nl.’

Studenten kunnen op 19 oktober vanaf 9:00 uur t/m 21 oktober 2010 17:00 uur stemmen via deze site . De opkomst is hier te volgen . [AR]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Nancy Beerens, Personeel en Arbeid: ‘De catering kan beter’ 19-10-2010

Timothy Zijlstra, Accountancy: 'Stem op mij, maak kans op een iPod' 18-10-2010

Michel Spekkers, Bestuurskunde: ‘Studenten niet de dupe van bezuinigingen’ 15-10-2010

Raynor Koevoets, Management, Economie en Recht: Niet van het kastje naar de muur sturen 14-10-2010

Anne Vermijs, Pabo: 'Studenten willen graag duidelijkheid' 13-10-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?