Terug naar overzicht

Meest invloedrijke kunststudenten bekend

Uit de grote groep van twaalf kandidaten zijn zes studenten met grote meerderheid aangewezen om de kunststudenten te vertegenwoordigen. Uit Breda zijn dat: Tatjana Berl (19,0 procent van de stemmen), Steph Byrne (14,9 procent), Kelly van Krieken (12,4 procent) en Arwen Luijten (9,9 procent). Uit Den Bosch komen: Gijs Velsink (18,2 procent) en Nico Thone (9,1 procent). 


Opkomst laag

Opvallend is dat de afvallers alle zes Bossche studenten zijn. Slechts twee Bossche studenten hebben hun toetreding tot de medezeggenschap via de verkiezingen weten af te dwingen. Alle vier de Bredase kandidaten hebben hun slag geslagen. De opkomst viel tegen, want slechts 11 procent van de kunststudenten bracht een stem uit. [EvG]

Zie ook het eerder verschenen artikel:
Medezeggenschap op AKV|St. Joost populair – 22-09-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?