Terug naar overzicht

Ministerspost voor Avansvoorzitter?

Het is inmiddels een traditie van de media geworden: het speculeren over welk persoon welke ministerspost gaat doen binnen een nieuw te vormen kabinet. RTL Nieuws, Nieuwsuur en de landelijke dagbladen lijken er een sport van te maken, wie weet de meeste ‘poppetjes’ op de juiste plaats te zetten?

Rutte-Verhagen

Ook het Financieele Dagblad doet hieraan mee en kwam gisteren met een eigen invulling van het kabinet Rutte-Verhagen. Volgens de krant zoekt  het CDA ministers buiten de fractie. ‘Naast de naam van Gerd Leers, oud-burgemeester van Maastricht, valt die van Paul Rüpp, oud-gedeputeerde in Noord-Brabant als representant voor deze belangrijke CDA-provincie. Als baas van Avans Hogescholen heeft Rüpp iets met onderwijs’, meldt het Financieele Dagblad. Helaas schrijft de krant de naam van de bestuursvoorzitter van Avans verkeerd in het bijbehorend kader.

Nieuwsuur noemde gisteren René Smit, de voorzitter van de Vrije Universiteit Amsterdam, als belangrijkste kandidaat voor de ministerspost op Onderwijs. Volgens RTL Nieuws gaat Onderwijs naar VVD’er Uri Rosenthal. En het NOS Journaal noemde Marja van Bijsterveldt, de huidige staatssecretaris van Onderwijs, vanmorgen op deze post. Paul Rüpp geeft geen commentaar op alle speculaties. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?