Terug naar overzicht

Niet van het kastje naar de muur sturen

Wat studeer je en hoeveelstejaars ben je?

‘Ik ben eerstejaarsstudent Management, Economie en Recht in Breda. Hiervoor heb ik een jaar International Business and Management Studies gestudeerd, ook in Breda.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad?

‘Omdat ik van medestudenten en van mezelf weet hoe frustrerend het is wanneer je vindt dat er bepaalde zaken zouden moeten veranderen maar niet weet bij wie je terecht kunt, zonder van het kastje naar de muur te worden gestuurd.’

Heb je ervaring met medezeggenschap, zo ja welke?

‘Ik heb op mijn voorgaande MBO-opleiding wel deelgenomen als klassenvertegenwoordiger in een leerlingenraad.’

Wat zou jij als studentlid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?

‘Ik vind dat er duidelijkheid moet zijn voor nieuwe studenten, wat betreft aanspreekpunten. Ook zou ik een aantal facilitaire zaken willen verbeteren. Maar ik vind het ook belangrijk dat studenten die komen studeren aan Avans ook kennismaken met de stad Breda en het studentenleven wat hierbij hoort. Dit kan enorm bijdragen bij de “inburgering” van de nieuwe studenten en zorgen voor veel sociale contacten en plezier tijdens je studentenperiode in Breda.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?

‘Omdat ik nu voor mijn tweede jaar studeer aan Avans Hogeschool Breda, hiervoor heb ik een jaar IBMS gedaan. Ik weet ondertussen wel redelijk wat af van het studeren aan Avans en weet hoe het studentenleven van Breda in elkaar steekt.’ [AR]

Studenten kunnen op 19 oktober vanaf 9:00 uur t/m 21 oktober 2010 17:00 uur stemmen via deze site. De opkomst is hier te volgen.

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Anne Vermijs, Pabo: 'Studenten willen graag duidelijkheid' 13-10-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?