Terug naar overzicht

Nieuwe portal iAvans bijna online

Alle studenten en docenten van Avans krijgen informatie op maat als ze inloggen in de nieuwe iAvans portal, die vanaf november online is. ‘Eén keer invullen wie je bent en je ziet meteen alle persoonlijke gegevens en informatie, zoals de laatste informatie van Blackboard en nieuwe e-mails’, meldt Peter Havekes van de Diensteenheid ICT & Facilitaire Dienst (DIF).  

Enquêtes

De nieuwe Avansportal draait deze maand al op proef voor 153 studenten en medewerkers. Zij krijgen binnenkort een mailtje met een enquête. Uit de eerste ervaringen van gebruikers wordt iAvans gefinetuned. Vanaf november is het de bedoeling om de portal Avansbreed in gebruik te nemen.

 

Reisplanner en Hyves

De nieuwe portal is zo goed als klaar. De manier van werken is vergelijkbaar met iGoogle, je kunt snel je eigen startpagina creëren. ‘Op iAvans kun je er naast relevante informatie over je studie, ook informatie van buiten opzetten, zoals reisplanners, buienradar en Hyves.’

 

Corien Ortonio, projectleider van de nieuwe portal wil dat wel nuanceren: 'Hoewel alles uiteindelijk realiseerbaar is, hebben we nu keuzes moeten maken, en zal ook niet alles begin november helemaal klaar zijn. Dat is ook de bedoeling van interactief ontwikkelen. Er wordt dus na de voorziene lancering in november verder op doorontwikkeld. Bijvoorbeeld een aantal Blackboard bouwstenen kunnen pas later dit jaar, als BB 9 uitgerold is, gerealiseerd worden. Via iAvans kan iedereen straks ook reageren, en iedere opbouwende reactie is van harte welkom!' [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?