Terug naar overzicht

Oppositie hekelt bezuinigingen onderwijs

Het kabinet bewijst volgens Cohen ‘niet meer dan lippendienst aan de motie-Hamer’. Die motie – vorig jaar door een Kamerbrede meerderheid aangenomen – riep de regering op ervoor te zorgen dat onderwijs en wetenschap in Nederland tot de top vijf van de wereld gaan behoren. 

2,5 miljard extra

Ook D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold hekelde de bezuinigingen. ‘Het verschil tussen conservatief liberalen en sociaal liberalen is 2,5 miljard extra voor het onderwijs’, bitste hij. Stef Blok, fractievoorzitter van de VVD, antwoordde dat er niet op onderwijs wordt bezuinigd. Het gaat slechts om het ‘herschikken’ van de financiën, meent hij. [MdV/HOP]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

‘Onderwijs is software van de samenleving’ 26-10-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?