Terug naar overzicht

Pas op de plaats voor levenlang leren

Veel politici zouden liefst zien dat iedereen zijn hele leven zijn kennis bijschaaft. Want als kennis de motor van de economie is, waarom zouden mensen dan moeten ophouden met leren zodra ze hun diploma hebben ingelijst?

Economie in het slop

Maar uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat hoogopgeleiden daar het afgelopen jaar weinig boodschap aan hadden. Juist toen de economie in het slop raakte, sloegen zij de studieboeken minder vaak open.

Veel scheelt het overigens niet. Onder hbo-afgestudeerden ging het percentage van 23,1 naar 22,3 procent: nog altijd boven het niveau van 2006. Onder academici daalde het van 24,0 naar 22,6 procent, vrijwel gelijk aan het niveau van 2006.

Doorsnee Nederlander

Hoogopgeleiden tussen de vijfentwintig en vijfenzestig jaar scholen zich overigens veel vaker bij dan de doorsnee Nederlander. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?