Terug naar overzicht

Van Bijsterveldt minister van Onderwijs

Momenteel is Van Bijsterveldt demissionair staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Na de val van het kabinet nam ze de beleidsterreinen van de afgetreden PvdA-minister Plasterk over: hoger onderwijs, wetenschapsbeleid, emancipatie, cultuur en media. Het lager en middelbaar onderwijs had ze al in handen.

Wilders

Sommigen zouden haar graag als fractievoorzitter zien, maar niet iedereen was ervan overtuigd dat ze de strijd met Geert Wilders aan zou kunnen.

Eerder deze week schreef het Financieele Dagblad nog dat Paul Rüpp, de voorzitter van het College van Bestuur van Avans, genoemd werd als nieuwe minister van Onderwijs.

Op het bordes

Intussen is Mark Rutte tot formateur benoemd: hij mag het kabinet gaan samenstellen. VVD en CDA leveren beide zes ministers en vier staatssecretarissen. Donderdag zou het nieuwe kabinet met de koningin op het bordes kunnen staan. [BB/HOP, AR]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Ministerspost voor Avansvoorzitter? 06-10-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?