Terug naar overzicht

Avansstudenten geven energieadvies

‘De studenten worden twee dagen getraind in een modelwoning zodat ze goed weten waar ze op moeten letten’, vertelt Hans van de Wetering, onderwijskundig beleidsadviseur ICT- en Techniekopleidingen.

Certificaat

Het is de bedoeling dat inwoners via een website contact opnemen met de Milieudienst die op haar beurt een poule van Avansstudenten inschakelt om op te treden als adviseurs. ‘De studenten ontvangen na de training ook allemaal een certificaat’, vertelt Van de Wetering. De studenten krijgen geen financiële vergoeding. ‘Maar het levert wel twee vrije studiepunten op en extra competenties.’

Project

Van de Wetering is nog op zoek naar meer studenten die mee willen doen aan het project. ‘We hebben al Milieukundestudenten en Bouwkundestudenten maar ook Werktuigbouwkundigen zouden dit kunnen. Eigenlijk zijn alle geïnteresseerde studenten welkom.’

Voor meer informatie kun je mailen naar jag.vandewetering@avans.nl.[AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?