Terug naar overzicht

Commotie op GeenStijl rond Avansdecaan

Het tumult ontstond toen Trepels reageerde op een artikel op de website van Punt. In reactie op het PVV-kandidaatschap van Sander Rademaker, oud-student Management, Economie & Recht in Avans, schreef hij: ‘Ik hoop eerder dat de screening bij Avans wat kritischer verloopt… Dat ik als medewerker enige bijdrage lever aan de educatie van studenten tot PVV-“volksvertegenwoordigers" zit mij niet echt lekker.’

He-le-maal los

Zijn opvatting leidde al tot verscheidene reacties van studenten en medewerkers van Avans. Ook GeenStijl pikte het nieuws vanmiddag op en wijdde een artikel aan de reactie van de Avansdecaan.

Het bericht op de populaire blog leidde tot een storm aan reacties. Het oorspronkelijke bericht op de Punt-website werd bovendien zo massaal bezocht, dat de website het grote aantal bezoekers niet meer kon bijbenen.

Kaken op elkaar

Het middelpunt van alle tumult houdt voorlopig zijn kaken op elkaar. De persvoorlichter van Avans, Eric van Gennip, benadrukt dat Trepels zijn uitspraken op persoonlijke titel heeft gedaan: ‘Medewerkers van Avans doen verder geen politieke uitspraken.’ Het College van Bestuur laat inmiddels weten de uitlatingen van de decaan buitengewoon te betreuren en hiervan afstand te nemen. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Oud-student op lijst PVV 22-11-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?