Terug naar overzicht

‘Hogere stagevergoeding niet terecht’

Voor alle duidelijkheid: het gaat hier om de stagevergoeding die Avans geeft aan stagiairs die bij Avans komen stagelopen. Dat bedrag ligt nu op 227 euro, maar er wordt over gedacht om daar 550 euro van te maken. Avans zou ‘zwaar uit de pas lopen’, was de toelichting die voorzitter Ton Perlo voorlas. 

'350 euro de max'

Studentlid Linsey van Oers begreep niets van het voorstel. ‘Waar komen die bedragen vandaan? Naar mijn ervaring is voor een hbo-stagiair 350 euro écht de max.’ Ook docentleden Frans Coppelmans en Paul Lindelauf vielen haar bij. Lindelauf: ‘Ik ben zelf stagecoördinator. De bedragen die ik het meest hoor, liggen rond de 250 en 300 euro.’ 

Dat beaamde ook studentlid Jochem Berk: ‘Ik heb het even opgezocht en de gemiddelde stagevergoedingen liggen tussen de 220 en 260 euro. Zelf kreeg ik 350 euro voor mijn stage, maar dat was echt een van de allerhoogste bedragen die ik gehoord heb. Om het nu ineens te verdubbelen is belachelijk.’ Collegastudent Job Hellegers was benieuwd naar de visie achter het voorstel. ‘Zeker gelet op de huidige economische tijd.’ 

‘Ik heb het vermoeden dat Avans moeite heeft met het vinden van stagiairs’, relativeerde docentlid René van der Burgt de discussie. ‘Maar ik zie liever dat het bedrag wat lager is en juist de begeleiding meer.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?