Terug naar overzicht

Hoofdgevecht Bredase student op boksgala

De vele kritiek die de laatste tijd klinkt over de vechtgala’s wil Joury graag rechtzetten. ‘Het is een prachtig evenement, alles is helemaal in oude stijl gemaakt. Veel mensen in toga en een Colosseum-opstelling.’ Alles is gemaakt volgens het aloude gladiatoren-concept, zo ook de website van het gala.  

Het steekt Joury dat de Amsterdamse burgemeester de gala’s wil verbieden omdat er veel criminelen op af zouden komen. ‘Mijn familie en vrienden denken: waar ben jij in terechtgekomen? Het is nergens op gebaseerd. Ik nodig iedereen dan ook uit om naar dit mooie evenement te komen kijken.’ 

Krachten meten

Al zes weken traint de vierdejaarsstudent International Business en Management Studies voor het gevecht. ‘Ik ben uitgenodigd door de organisator. Ik ken hem en het is in mijn eigen stad.’ Daarom mag Joury zich zelfs opmaken voor het hoofdgevecht. Om 22.30 uur betreedt hij de ring voor het gevecht in de A-klasse tegen Eindhovenaar Buray Bozaryilmaz.  

Joury is niet de enige Avansstudent die zijn krachten gaat meten op het gala. Student Technische Bedrijfskunde Hessel Duijts komt in de ring Murat Elhaddourchi uit Tilburg tegen. Dat gevecht in de C-klasse heeft plaats rond 18.00 uur.  

Het gala duurt van 17.00 tot 23.00 uur in sporthal De Scharen aan de Topaasstraat in Breda. Kaarten vanaf twintig euro zijn te bestellen via de website. [EvG]

In de volgende Punt04 een verslag van het gala en de wedstrijden van Joury en Hessel.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?