Terug naar overzicht

Kritiek op seksistisch promofilmpje

‘De filmpjes zijn niet goed’, zegt Judith Rotink, voorzitter van de Nijmeegse studentenraad. ‘Ze zijn gênant en belachelijk. Ze zijn hooguit grappig zoals Oh Oh Cherso grappig is. Het is een vorm van leedvermaak.’

Mannen

Het eerste filmpje gaat over mannen die niet meer helder kunnen nadenken als ze met een mooie vrouw praten. In een ‘experiment’ probeert een jongen rekensommen te maken in de nabijheid van hoofdrolspeelster Ancilla Tilia. Hij kan geen woord meer uitbrengen, laat staan een som maken.

Een lid van de ondernemingsraad vindt de drie filmpjes seksistisch en denigrerend, schrijft Voxlog. Zij liet ze zien aan De Wijkerslooth. Die kon er ook niet om lachen en noemde de filmpjes ‘verschrikkelijk’.

Sexy vegetariër

Ancilla Tilia heeft in de Playboy gestaan en noemt zichzelf de Dutch Doll. Ze poseert veelal in latex. Scholieren mogen haar website niet bezoeken, want die is alleen voor volwassenen bedoeld. Ze is verkozen tot meest sexy vegetariër van 2008. [BB/HOP]

Bekijk en oordeel zelf over de filmpjes:

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?