Terug naar overzicht

Mailgolf door virus op Avans

Die waren zogenaamd van Facebook, kaartensite Hallmark, boekensite Amazon, Twitter en nog meer bekende en minder bekende websites. In de mails werd bijvoorbeeld gemeld dat de ontvanger een e-card had of een berichtje van ‘een vriend’.

Virus

De Diensteenheid ICT en Facilitaire diensten (DIF) is meteen met het virus aan de slag gegaan. Er is een mail rondgestuurd van ‘Postmaster Avans’, waarin gevraagd wordt oplettend te zijn en linkjes en bijlagen vooral níet te openen, maar de mails direct te verwijderen. DIF waarschuwt dat je sowieso nooit mails van vreemden met een zip-file of uitvoerbaar bestand (.exe) als bijlage moet openen.

Wie toch een link of bijlage heeft geopend uit een vandaag ontvangen mail, kan het virus binnen hebben gehaald. Die medewerkers en studenten wordt aangeraden alle openstaande programma’s en de Avans-computer af te sluiten en de pc direct te herstarten. Tijdens het heropstarten kiezen voor F12 om de pc opnieuw te installeren.

De mails zijn door het virusfilter van Avans heengekomen, omdat het een compleet nieuw virus is. Indien iemand nog meer info of hulp nodig heeft, bel de ict-servicedesk van Avans: (076-523)8888. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?