Terug naar overzicht

Nieuwe roosters laten op zich wachten

Fail

De conceptroosters zijn al bekendgemaakt, maar de definitieve roosters voor blok 2 laten tot op heden nog op zich wachten. Diverse studenten beklaagden zich hier de afgelopen dagen over via de mail en Twitter. Rick Stassen, student Management, Economie en Recht in Breda, schreef: ‘@AvansHogeschool waarom zijn de nieuwe roosters nog niet bekend? #fail’

‘Heel leuk en aardig dat @AvansHogeschool de portaal totaal vernieuwd heeft, maar beter zouden ze zich wat meer op de inhoud moeten richten. Zodat ik me kan enrollen voor het tweede blok. Wil namelijk ook graag dingen kunnen plannen. #frustratie’, schreef Sjors Meulendijks, student Commerciële Economie in Den Bosch.

Bug in de software

Volgens het bureau voor Roostering en Tentaminering (RET) van Avans is het dit keer inderdaad extreem laat dat de roosters rond zijn. ‘De afspraak is dat uiterlijk de dinsdag voor het nieuwe blok begint, de definitieve roosters klaar moeten zijn’, legt een Tilburgse RET-medewerker uit. ‘We zijn dus te laat, ja. We hadden nieuwe software waar we mee moesten werken en daar bleek een bug in te zitten, dat is de belangrijkste oorzaak.’

De medewerker geeft aan dat ze hierover al gemaild is door diverse docenten en studenten. ‘Wij balen hier zelf natuurlijk ook van.’ Naar verwachting moeten alle definitieve roosters in de loop van vandaag online staan. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?