Terug naar overzicht

Nu ook HBO-V deeltijd in Den Bosch

De deeltijdopleiding duurt vier jaar voor studenten zonder een verpleegkundige achtergrond. Vooral voor de verkorte variant van twee jaar (voor mensen met een verwante hbo-vooropleiding) tot tweeënhalf jaar (voor studenten met mbo-4) verwacht Avans veel animo. Het overgrote deel van de deeltijdstudenten Verpleegkunde stroomt namelijk door van het mbo of heeft een verwante hbo-opleiding gevolgd.  

Jeroen Bosch Ziekenhuis

De opleiding is opgezet met het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de Bossche GGZ-instelling Reinier van Arkel. De opleiding is afgelopen weekeinde op de open dag van Avans voor het eerst gepresenteerd. Daarbij waren ook stage-instellingen zoals het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het TweeSteden Ziekenhuis uit Tilburg aanwezig om zich aan de toekomstige studenten voor te stellen en meer te vertellen over het werkveld.  

Kleine klassen

De deeltijdopleiding wil maatwerk leveren en daarom wordt er gewerkt in kleine klassen. De begeleiding van studenten is intensief. Naast de kennis en hbo-competenties die studenten opdoen, groeien ze tijdens de opleiding ook als persoon. ‘Veel studenten hebben waarschijnlijk al een mbo-opleiding tot verpleegkundige achter de rug hebben of zijn werkzaam in het GGZ-werkveld vanuit een sociaalagogische opleiding op hbo-niveau. Je groeit met een hbo-opleiding door van een uitvoerende naar een leidinggevende functie’, stelt docent Willem van Pruissen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?