Terug naar overzicht

Over stoom, stroom en droom

Het lectoraat Mechatronica richt zich vooral op concrete problemen in de productiesfeer. In een interview met Mechatronica Magazine zei Gunsing bij zijn aantreden in 2009: ‘Als hbo richten we ons meer op productinnovatie en machines op basis van bestaande technologie, in tegenstelling tot universiteiten die zich richten op innovatie van de technologie zelf.’

Technisch onderwijs in Afrika

Naast Gunsing zal Egbert Stremmelaar, voorzitter van de Federatie Aandrijven en Automatiseren (FEDA) een lezing geven over de veranderende wereld van de mechatronica. Vrijwilligster Sonja Voorn zal vertellen over een project in Baila, Senegal om het technisch onderwijs ter plaatse ter verbeteren.

De middag begint om 15.00 uur bij Avans in Breda. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?