Terug naar overzicht

Parkeerchaos tijdens open dag?

En dat is niet eens het enige probleem. Aangezien de Hogere Agrarische School zaterdag ook haar deuren opengooit voor potentiële studenten, is de parkeerschaarste nog wat groter. Daarnaast ging de Onderwijsboulevard onlangs grondig op de schop. Dankzij de werkzaamheden is het Bossche schoolgebouw nauwelijks nog te bereiken.

Rondjes rijden

‘Je wilt natuurlijk niet dat mensen met een chagrijnig gezicht onze school binnenstappen’, zegt organisator Hanneke Satter. ‘Om te voorkomen dat ze eerst een uur rondjes rijden, hebben we veertien borden laten maken om mensen de weg te wijzen. Ik ben net nog naar de Gamma geweest voor Tie-wraps om ze op te hangen.’

De wegbewijzering leidt de bezoekers van de open dag trouwens niet rechtstreeks naar Avans, maar naar de parkeergarage van het Paleiskwartier. Daar ontvangen ze van promostudenten een parkeerkaart zodat ze niet hoeven te betalen. Tientallen bordjes wijzen de bezoekers vervolgens hoe ze het opengebroken gedeelte van Onderwijsboulevard kunnen vermijden om bij Avans te komen.

Keihard genegeerd

Mensen die alle wegbewijzering keihard hebben genegeerd en toch met hun bolide voor Avans uitkomen, hoeven niet te wanhopen volgens Satter: ‘Onze eigen parkeergarage heeft ook nog 400 plaatsen en we mogen de 350 parkeerplaatsen van het Koning Willem 1 College gebruiken. Ondanks de open dag van HAS, kunnen we dus makkelijk 1.500 auto’s kwijt. We hebben overal aan gedacht.’

Avans houdt behalve in Den Bosch ook een open dag in Breda en Tilburg. In totaal verwacht de hogeschool ruim achtduizend bezoekers. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?