Terug naar overzicht

Raad positiever over hogere stagevergoeding


Belachelijk

Avans wil de stagevergoeding voor studenten die binnen Avans stagelopen verhogen van 227 naar 550 euro. Avans zou namelijk ‘zwaar uit de pas lopen’ in vergelijking met andere semi-overheidsinstellingen. Belachelijk, oordeelden vooral studentleden van de AMR toen het voorstel twee weken geleden voor het eerst behandeld werd.

Dezelfde studentleden waren afgelopen dinsdag een stuk milder over het voorstel. ‘Wel moet Avans kijken of er meer aspecten verbeterd kunnen worden die van de hogeschool een aantrekkelijk stagebedrijf maken’, zegt studentlid Linsey van Oers.

Dunne argumentatie

Docent Frans Coppelmans vindt dat een vergoeding van 550 euro in vergelijking met het landelijk gemiddelde (189 euro) behoorlijk hoog is. ‘Maar ik vind vooral de argumentatie superdun. We doen het omdat anderen het doen.’

‘Kun je in tijden van bezuinigingen deze vergoeding wel zo fors verhogen’, vraagt studentlid Jop Hellegers zich af.

Rijksoverheid

Docent René van der Burgt is een van de voorstanders van de verhoging. ‘Het bedrag is duidelijk geënt op het werken voor de rijksoverheid. Je kunt dat niet vergelijken met de bedragen die stagiairs in bijvoorbeeld de zorg krijgen.’

‘Is er ook gedacht aan de stagiairs die wij bij Avans uitsturen’, vraagt docent Hans van Manen zich af. Hij vindt dat daar ook aandacht aan besteed moet worden. ‘Avans moet een keurmerk voor kwaliteit worden. Dan mag je daar als bedrijf die een Avansstagiair krijgt ook voor betalen.’

Investeren

Docent Tonja Nijenhuis juicht de verhoging ‘enorm’ toe. ‘De kosten voor studeren gaan in de toekomst steeds meer bij de student liggen. Via een betere stagevergoeding kunnen studenten hun tijd goed investeren in hun opleiding.’

Bij de volgende raadsvergadering wordt er een besluit genomen over de verhoging van de stagevergoeding. [AR]

Zie ook eerder verschenen artikel:

Hogere stagevergoeding niet terecht 03-11-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?