Terug naar overzicht

Studieboeken voor een prikkie bij Xplora

‘Het zijn niet allemaal oude boeken. Er zitten nog een heleboel goede exemplaren bij’, vertelt Jeanine Geleijns, informatiemedewerker van het Leer- en Innovatiecentrum. ‘Boeken waarvan net een nieuwe druk is verschenen, worden nu afgeschreven. Maar het is zonde om die weg te gooien.’

Uitzondering

Daarom verkoopt Xplora de boeken voor het goede doel. Er zijn drie prijsklassen: 0,50, 1 en 2 euro. Boeken als Methoden en Technieken van Onderzoek, Inleiding in het Nederlands recht en Global Marketing, die misschien een paar jaar geleden voor een paar tientjes zijn ingekocht, kun je nu voor hoogstens twee euro op de kop tikken.   

Er is één uitzondering: de Anatomische Atlas van uitgever Prometheus. Die wordt per opbod verkocht en er wordt gestart bij twintig euro. ‘Die gaan we niet voor twee euro verkopen. Op Marktplaats wordt er zeventig euro voor geboden’, legt Geleijns uit.  

Goed doel

De totale opbrengst wordt gedoneerd aan de Nederlandse Hartstichting. Vorig jaar werd er voor de Stichting Hulphond zo’n vierhonderd euro opgehaald. Geleijns: ‘Maar toen zaten we in een tentamenweek, nu is het voor de meeste studenten weer de eerste week. We merken dat het veel drukker is dan vorig jaar.’

Drie dikke pillen voor zes euro. Gaat het gezegde ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ hier op en is het zo dat morgen alle goede boeken weg zijn? Geleijns: ‘We hebben nog heel veel boven liggen. Morgen gaan we alles weer aanvullen.’

Docenten

Docenten heeft Geleijns nog niet gezien. ‘Ik denk dat studenten minder geld hebben en de goedkope boeken daarom harder nodig hebben.’ De boekenmarkt in Xplora duurt nog tot en met 11 november en is te vinden tegenover de servicebalie van Xplora aan de Hogeschoollaan in Breda. [ID]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?