Terug naar overzicht

Usb-stick met gevoelige info weggehaald

‘Op mijn usb-stick stond eigenlijk alles: mijn presentaties, oude tentamens, nieuwe tentamens, verslagen van mijn beoordelings- en functioneringsgesprekken. Kortom, alles wat belangrijk is voor mijn werk’, vertelt John van de Langenberg, docent aan de Academie voor Marketing in Den Bosch. ‘Ik heb wel een back-up van mijn werk, maar niet van wat ik de laatste drie weken heb gedaan.’

Verdwenen

Van de Langenberg vergat zijn usb-stick nadat hij vorige week donderdag om half vier collegezaal B003 uitstapte. Toen hij een half uur later terugkwam, was zijn usb-stick al verdwenen. Hij mailde de docenten die na hem stonden ingeroosterd, maar die bleken de collegezaal uiteindelijk niet te hebben gebruikt. Een medewerker van de helpdesk was een kwartier na hem nog in het betreffende lokaal geweest, maar had ook geen usb-stick gezien.

‘In een kwartier tijd heeft iemand mijn usb-stick dus weggehaald’, concludeert Van den Langenberg. ‘Wat ik nog het ergste vindt, is dat ik niet meer weet of ik studenten en collega’s nog kan vertrouwen. Het lijkt wel alsof er op Avans mensen rondlopen die bewust lokalen af gaan om te kijken of er nog iets in de computer zit. Daar kan ik met mijn pet niet bij.’

Gevoelige informatie

Behalve persoonlijke documenten stond er ook gevoelige informatie op de memorystick zoals tentamens. Van de Langenberg besloot meteen maatregelen te nemen voor het geval zijn usb-stick in handen van studenten terechtkwam: ‘Ik weet niet of er bepaalde voorschriften voor zijn, maar ik heb de tentamens die binnenkort komen meteen aangepast. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?