Terug naar overzicht

Veiligheid Blackboard rammelt

Lekken

Jobert Abma en Michiel Prins van beveiligingsbedrijf Online 24 hebben onderzoek gedaan naar de security van Blackboard.  In totaal vonden de onderzoekers 84 lekken in Blackboard Academic Suite 8.0. In de nieuwste versie 9.1 zouden veel van deze lekken al gedicht zijn.

Arald den Braber van het Leer- en Innovatiecentrum is op de hoogte van de zwakheden van Blackboard. ‘We hebben dit al eerder gemeld bij Blackboard en ze zijn er mee bezig.’

Sporen

Volgens Den Braber is het nog niet zo eenvoudig voor studenten om cijfers aan te passen. ‘Je moet goed kunnen programmeren. ICT-studenten zouden het kunnen, maar je laat sporen na. Maar voor de gemiddelde student zijn de acties die je moet ondernemen te moeilijk.’

Den Braber komt vanmiddag samen met de andere Avansmedewerkers die te maken hebben met de technische kant van Blackboard. ‘Ik heb zelf zitten testen en ik denk dat een aantal lekken met kleine aanpassingen te verhelpen is.’

Prioriteit

Volgende week heeft Den Braber overleg met collega’s van andere onderwijsinstellingen. ‘Samen sta je sterker. We willen dat Blackboard er meer prioriteit aan geeft.’

Overigens zijn de lekken nooit helemaal te dichten. ‘Het is een continu proces. Dat is met alle software. Op het moment dat je een lek dicht, wordt er weer een ander ontdekt.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?