Terug naar overzicht

Winnaars Wii’s en minilaptops

'Ik wist niet eens dat er iets werd verloot’, lacht Salih, één van de winnende studenten. ‘Bij enquêtes heb ik weleens gezien dat je een iPod kon winnen. Dat was voor mij altijd reden om niet mee te doen.’ Hij kijkt verbaasd naar de Nintendo Wii in zijn handen. Naast hem staat Stefanie met een minilaptop voor haar op tafel. Het zijn twee van de vier Bossche studenten die een prijs hebben bemachtigd. De overige gelukkigen zijn zes Bredase studenten, zij ontvangen vandaag hun prijs.

Weinig vertrouwen

De prijsvraag was uitgezet om studenten te stimuleren voor 15 juli opnieuw in te schrijven. Voor het eerst moesten studenten dit jaar zichzelf via Studielink opnieuw inschrijven. De voorgaande jaren deed Avans dat voor de studenten. ‘We hadden de afgelopen jaren weinig vertrouwen in het herinschrijven via Studielink’, verklaart Frank Buitenhuis, coördinator studentenadministratie. ‘We zagen bij andere onderwijsinstellingen dat het flink mis kon gaan.’

Om niet uit de pas te lopen ten opzichte van andere onderwijsinstellingen moesten de Avansstudenten er afgelopen zomer alsnog aan geloven. Van de grofweg 16.000 studenten schreven 3.500 studenten zich opnieuw in vóór 15 juli. Daarnaast waren er 2.500 studenten die pas in de laatste twee weken van september hun betalingsmachtiging opstuurden. Ongeveer 500 studenten presteerden het zelfs om na 1 oktober hun herinschrijving definitief te regelen

Allerlaatste moment

Het is volgens Buitenhuis een trend: ‘Studenten wachten steeds vaker tot het allerlaatste moment om zich in te schrijven. Maar ze beseffen niet dat de school dan het recht heeft om ze te weigeren. Als een student zich na 1 oktober herinschrijft, krijgt Avans zelfs geen subsidie voor hem. Al denk ik niet dat er van die vijfhonderd studenten veel zijn afgewezen.’ [CT]

De tien winnaars:

 

– Salih Atabey (Wii)

– Ruud Baarendse (Minilaptop)

– Anne de Bakker  (Wii)

– Saskia van den Beemt (Minilaptop)

– Linda Knook  (Wii)

– Marien Leber (Minilaptop)

– Daniel Tom (Minilaptop)

– Jurgen Martens  (Wii)

– Martha Wisse  (Wii)

– Stefanie van Wolferen (Minilaptop)

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Win een Wii of mini-laptop met herinschrijven 7-7-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?