Terug naar overzicht

Zorgverzekering voor studenten

Studenten krijgen ook dit jaar een korting van tien procent op de premie voor de basisverzekering, aldus de website van Zilveren Kruis Achmea. Ze kunnen daarnaast aanvullende verzekeringen afsluiten, waarop ze vijftien procent korting krijgen. Daarvan lopen de kosten uiteen van één tot 45 euro.

Eigen risico

Iedereen heeft een verplicht eigen risico van 170 euro. Wie bereid is om dat risico tot 670 euro te verhogen, kan de kosten nog drukken tot 75 euro per maand. Details staan op de website http://www.studentenz.org/.

De afgelopen jaren maakten ISO en LSVb telkens afspraken met Zilveren Kruis Achmea om korting voor studenten te bedingen. Maar dit is niet de enige studentenverzekering. Ook andere verzekeraars hebben een aanbod voor studenten. Zo krijgen ze bij CZ vijftig condooms cadeau. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?