Terug naar overzicht

Blackboard gaat op zwart

Blackboard, de digitale onderwijsslagader van iedere Avansstudent en -medewerker, wordt vernieuwd. De nieuwe versie 9.1 is gebruiksvriendelijker en heeft veel nieuwe functionaliteiten. Tijdens de kerstvakantie wordt er bij Avans achter de schermen hard gewerkt om iedereen op 3 januari te laten starten in Blackboard 9.1.

‘Op 24 december gaat vanaf 16.00 uur het huidige Blackboard dicht’, vertelt Eky Fioole van het Leer- en Innovatiecentrum (LIC). ‘Studenten en medewerkers kunnen er dan een aantal uur niet op.’

Omleiding

Vanaf eerste kerstdag tot 3 januari worden medewerkers en studenten omgeleid naar een zogenaamde ‘bevroren’ versie van het huidige Blackboard. ‘Je kunt daarin alles gewoon raadplegen en downloaden. Alleen uploaden heeft geen zin meer, die documenten worden namelijk niet meer meegenomen naar Blackboard 9.1.’

Medewerkers van het LIC en de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst zijn gedurende de hele periode paraat om iedereen met vragen en/of opmerkingen te helpen. ‘Daarvoor hebben we een hashtag op twitter gemaakt: #avansbb9.’

Ondersteuning

Vanaf januari biedt het LIC op alle Avanslocaties ondersteuning voor docenten en studenten om te leren werken met de nieuwe versie van Blackboard. ‘Docenten kunnen via het tabblad docentencentrum in de nieuwe versie ook allerlei gebruikershandleidingen vinden.’

Studenten kunnen via supportjukebox.nl allerlei filmpjes en andere informatie vinden over het werken met Blackboard 9.1. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?