Terug naar overzicht

Dales spant kort geding aan

Volgens Dales heeft hij die stukken nodig om zich voor te kunnen bereiden op een gesprek met de Onderwijsinspectie in januari. De inspectie doet momenteel onderzoek naar onder meer het declaratiegedrag van alle leden van het onlangs opgestapte college van bestuur van Inholland.

'Bizar en veelzeggend'

Dales laat weten dat hij niets te verbergen heeft. Al eerder vroeg hij de hogeschool om een overzicht van zijn declaraties openbaar te maken. Hij vindt het ‘bizar en veelzeggend’ dat Inholland geen gehoor geeft aan zijn verzoeken.

Inholland-woordvoerder Hans Stupers laat weten dat de hogeschool de Onderwijsinspectie ‘niet voor de voeten wil lopen’ bij haar onderzoek. De hogeschool ligt onder vuur, dus is men voorzichtig. ‘We gaan hierover met de inspectie in gesprek. Als die er geen problemen mee heeft, zullen wij de documenten alsnog aan Dales verstrekken.’

Het lijkt erop dat Dales zijn zin krijgt. De Onderwijsinspectie heeft inmiddels aan Inholland laten weten dat ze er geen bezwaar tegen heeft dat Dales een kopie van de gevraagde stukken krijgt, bevestigt een woordvoerder. [MdV/HOP]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?