Terug naar overzicht

Ex-model begint slarestaurant

De saladebar is te vinden vlak achter het Avansgebouw in de Bossche wijk het Paleiskwartier. Het concept is even simpel als logisch: Je kiest eerst je sla, bijvoorbeeld rucola of veldsla. Daarna betaal je per topping wat je allemaal in je salade doet en kies je een dressing. ‘Grappig is dat ik nu al vaste klanten heb. Een vrouw zei deze week: “Ik ben eraan verslaafd”. Ik heb dat ook!’, vertelt Gaffert.

Op de catwalk

De oud-student kluste tijdens haar studie veel bij als model. ‘Dat was mijn bijbaantje. Ik had geregeld een fotoshoots, maar liep ook op de catwalk tijdens shows voor bijvoorbeeld l’Oreal, G*star en Diesel.’ Maar de saladebar staat hier volkomen los van, meldt ze. ‘Het is gewoon gezond en ik voel mezelf er goed bij. Ik eet elke dag salades en het gaat nooit vervelen. Maar ik eet ook één keer in de twee maanden een frietje.’

Tijdens een reis naar Australië deed ze het idee voor haar zaak op. ‘Daar zijn ontzettend veel juice-bars. Die hele beleving daarvan vond ik zó gaaf, daar moest ik iets mee doen. Maar alleen sappen verkopen is moeilijk in Nederland. Daarom verzon ik er een saladebar bij. Dat is gezond en makkelijk, maar wél hip. Zonder dat het alternatief wordt, want dat wil ik niet. Voor biologische producten sta ik open, maar het is geen uitgangspunt. Het gaat erom dat het gezond is, met nadruk op de salades, de soepen en de sappen.’

Locatieonderzoek door studenten

Ze heeft wel anderhalf jaar gebroed op de plannen. ‘Het zoeken van geschikte producten, een geschikte locatie en de vergunningen duurde allemaal erg lang. Het locatieonderzoek is gedaan door studenten van Avans.’ Ze heeft veel gehad aan haar opleiding Small Business en Retail Management. ‘Je doet het toch op de manier zoals je dat op school geleerd hebt.’

Aantal klanten neemt toe

Dat ze een eigen bedrijf wilde starten stond voor Gaffert al snel vast. ‘Geen idee waar dat vandaan komt, het zit in mijn karakter denk ik.’ Het aantal klanten wisselt, maar neemt inmiddels gestaag toe. ‘Kwamen er de eerste weken soms twintig op een dag binnen, zijn het er nu al geregeld zeventig per dag. Op koopavonden bezorgen we ook salades bij het personeel van winkels in het centrum. Dat wordt elke week meer.’ [EvG]

Lees meer over Ellen en Slimsalads in Punt04 die nu in de bakken ligt.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?