Terug naar overzicht

Geert Dales is Zwarte Piet

Dales was in totaal drie keer genomineerd: ook voor de diploma-affaire bij de hogeschool en voor zijn rol in de beslissing over de Noord-Zuidlijn. Als wethouder zou Dales de kosten van de metrolijn te rooskleurig hebben voorgesteld. Andere genomineerden waren voetballer Nigel de Jong vanwege zijn agressieve voetbalspel en de in juni overleden horecatycoon Sjoerd Kooistra, die werd beticht van fraude.

Enkele reis Madrid in een juten zak

Dales kwam zijn prijs – ‘een enkele reis Madrid in een juten zak’ – zelf ophalen tijdens de zesde editie van het ‘Eerste Amsterdamse Sinterklaasgala voor volwassenen’ in de Stadsschouwburg. Hij probeerde zichzelf in een lang gedicht vrij te pleiten, maar wist Sinterklaas (Hans Kesting) en de Hoofdpiet (Waldemar Torenstra) niet te overtuigen.

De ‘Zwarte Piet’ werd voor de zesde keer uitgereikt en is een publieksprijs voor het schenden van ‘oeroude Hollandsche waerden’.  [MdV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?