Terug naar overzicht

Geslaagde speeddates op Beursvloer

Zo’n honderd maatschappelijke instellingen waren op het event Beursvloer ‘s Hertogenbosch af gekomen. Allemaal op zoek naar een helpende hand. Die hulp moest komen van bedrijven die het hart op de goede plaats hebben zitten. De Bossche burgmeester Ton Rombouts kon het initiatief dan ook wel waarderen: ‘Hiermee krijgt de verbinding van overheid, bedrijfsleven en organisaties een extra duwtje in de rug.’

Kledingrekken gezocht

Hulpvragen waren er genoeg, 240 om precies te zijn. En op allerlei verschillende terreinen. Zo was stichting Elayo op zoek naar bouwadvies voor hun buurthuis, had Cramm Foundations een grafisch ontwerper nodig voor het bouwen van een website en speurde Dress to Success naar iemand die kledingrekken en –hangers kan leveren.
Als er uit de speeddate een definitieve match kwam, werd die meteen vastgelegd op papier en ondertekend door een notaris. ‘Wij Bosschenaren kunnen namelijk altijd mooi praten,’ verduidelijkte spreekstalmeester Hans Tervoort. ‘Maar met het uiteindelijke “doen” hebben we wat meer moeite.’

Tegenprestatie

Als stimulatie was de eerste match al voor de gong een feit. Uiteindelijk kwamen maar liefst 211 matches tot stand. Zo sloeg Stichting Samen Plezier voor het officiële startsein Junior Kamer aan de haak. De netwerkvereniging gaat zorgen voor een betere website van Samen Plezier die bovendien makkelijker is te vinden via Google. Als tegenprestatie verzorgt de stichting de hapjes op een netwerkborrel van haar nieuwbakken ‘match’.  [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?