Terug naar overzicht

Het sportmoment van 2010 volgens Avans

Welk sportmoment als winnaar uit de bus zou rollen, liet zich van tevoren makkelijk raden. Dik 12,2 miljoen mensen keken op 11 juli naar de finale van het WK Voetbal waarin Nederland in de verlenging verloor van Spanje (1-0). Dat Oranje de finale bereikte, is voor 51 procent van de studenten en medewerkers van Avans dan ook het meest memorabele sportmoment van het jaar.

Verkeerde wissel

Maar er gebeurde in 2010 meer op sportgebied. Zo staat bij veel mensen de verkeerde wissel van Sven Kramer nog op het netvlies gebrand. Dankzij verkeerde aanwijzingen van zijn coach Gerard Kemper greep Kramer tijdens de Olympische Spelen in Vancouver naast een gouden medaille op de 10 kilometer. Reden voor 27 procent van de Avans’ers om op dit moment te stemmen.

Het derde moment dat een noemenswaardig aantal stemmen bij elkaar wist te harken, is de 10-0 winst van PSV op Feyenoord. De monsterzege op 24 oktober betekende voor de Eindhovenaren een evenaring van hun grootste winst ooit. Feyenoord ‘verbeterde’ ook een record. Nog nooit verloren de Rotterdammers met grotere cijfers. De historische wedstrijd kreeg 8 procent van de stemmen.

Mening van de medewerkers

Tot zover weinig verrassingen. Maar als we alleen naar de meningen van medewerkers kijken, valt er toch iets opvallends te ontdekken. In de top drie staan weliswaar dezelfde sportmomenten, maar zowel de WK-finale als de verkeerde wissel van Sven Kramer krijgt eenderde van de stemmen. Op gepaste afstand volgt de 10-0 zege van PSV op Feyenoord. [CT]

De complete uitslag:
 
Wat is het meest memorabele sportmoment van 2010?
 
51 procent Oranje bereikt finale van WK Voetbal

27 procent De 'wissel' van Sven Kramer op de Olympische Spelen

08 procent PSV – Feyenoord 10-0

03 procent Goud voor snowboardster Nicolien Sauerbrij

03 procent FC Twente landskampioen

02 procent Youri van Gelder’s cocaïnegebruik

02 procent Start van de Tour de France in Rotterdam

01 procent Wk-bid voor Rusland en omkoping FIFA-leden

01 procent Tourwinnaar Contador betrapt op doping

01 procent Oranje verliest/Spanje wint WK-finale

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Het nieuwsfeit van 2010 volgens Avans 20-12-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?