Terug naar overzicht

Huisbaas betaalt voor vuilnis

De rekening voor deze belastingmaatregel van de gemeente wordt waarschijnlijk vanaf 1 januari 2011 neergelegd bij de eigenaar van een studentenpand, zo meldt het Brabants Dagblad woensdag. De huisbaas kan de kosten dan doorberekenen aan zijn huurders. Voorheen was altijd één van de kamerbewoners de klos. Die kreeg de rekening en kon op zijn beurt dan weer bij zijn huisgenoten aankloppen om het geld bij elkaar te schrapen. 

‘Beter voor studenten’

De nieuwe situatie voorkomt dit soort problemen: ‘Dat is beter voor de studenten en voor de gemeente’, zei verantwoordelijk wethouder Bert Pauli deze week in de raadscommissie. De discussie rond de heffing werd aangezwengeld door oud-student Bestuurskunde Ufuk Kahya, die namens GroenLinks in de gemeenteraad zit. Hij stelde vragen aan het college over deze kwestie. [MG]

Lees ook het eerder verschenen artikel: 

Onrust over afval bij Bossche studenten 1-4-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?