Terug naar overzicht

IV-studenten met de billen bloot

Het billen bloot spel

Achtentwintig enthousiaste dames zijn afgelopen woensdag aanwezig op de meeting, bedoeld voor alle vrouwelijke eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleiding. In verschillende rondes leren zij elkaar en zichzelf beter kennen. Na allemaal een kleurtje te hebben gekregen, beginnen zij in groepjes aan de eerste ronde. Door ‘het billen bloot spel’ te spelen leren zij iets over hun presentatievaardigheden en uitstraling. De dames presenteren zich en beantwoorden vervolgens vragen als ‘ben je filosofisch?’ over zichzelf en anderen. Ze raden ook wat de anderen op de vragen antwoorden.

Rolmodellen

In een andere ronde vertellen de studenten wie volgens hen een sterke vrouw is en waarom. ‘Vooral zangeres Pink wordt veel genoemd door de meisjes', concludeert Jacqueline Verschoor, medeorganisator van de meeting. Maar er worden niet alleen bekende vrouwen genoemd. 'Ook oma’s en moeders worden soms als een sterk voorbeeld gezien.’

Opboksende vrouwen

De meeting wordt door de studenten als leuk, maar vooral als leerzaam ervaren. De meeting zorgt voor de bewustwording dat vrouwen tegen de mannen in de veiligheidswereld moeten opboksen. Nadia van Loon, tweedejaars Integrale Veiligheid: ‘De veiligheidswereld is een mannenwereld. Je moet je hierbinnen als vrouw kunnen onderscheiden. Ook moet je kracht putten uit het vrouw zijn. Je moet echt knokken in het veiligheidscircuit!’ [JV]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?