Terug naar overzicht

Minister laat lek DUO onderzoeken

In antwoord op kamervragen van D66 ‘betreurt’ Van Bijsterveldt het incident begin november, toen studenten die bij DUO (de voormalige IB-Groep) inlogden, andermans gegevens te zien kregen. ‘Bij de beveiliging van persoonsgegevens mag simpelweg niets misgaan’, schrijft ze.

Systeem aanpassen

In oktober werd de capaciteit van de DUO-site vergroot om zoveel mogelijk studenten tegelijkertijd te helpen. Totdat bleek dat het systeem dat niet aankon en bij ten minste één studente de gegevens van een andere student werden getoond, na het inloggen. De toegang tot de site werd tijdelijk teruggeschroefd, tot het systeem was aangepast.

De studenten die door de fout werden ‘geraakt’ hebben per mail uitleg en excuses ontvangen, aldus de minister. [MdV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?