Terug naar overzicht

Studenten bezetten Hogeschool Rotterdam

‘Ze moeten het geld niet van studenten afpakken die niks hebben. Haal het bij de banken vandaan, bij de miljonairs’, zegt actievoerder Setareh op de site van Profielen , het hogeschoolblad van Hogeschool Rotterdam. ‘Ik heb een auto-ongeluk gehad en daardoor een studievertraging opgelopen. Ik zal straks moeten bijlenen. Dat is niet eerlijk.’

Begrip en gemopper

De actievoerende studenten willen het pand tot 17.00 uur bezet houden. Dit levert zowel begrip als gemopper op van medewerkers en studenten die via sluipwegen toch het gebouw in proberen te komen:  ‘Ik ben zo’n student die studievertraging zal oplopen. Ik heb een ziekte en wilde juist vandaag met de decaan overleggen wat ik met mijn studie zal doen: in februari tijdelijk stoppen of toch proberen mijn studie te combineren met de behandeling.’

Een aantal lessen is verplaatst naar de kantine van het hoofdgebouw van de hogeschool. De actievoerende studenten hebben medestudenten en medewerkers per megafoon uitgenodigd voor een bijeenkomst om 12.00 uur. Daar zullen ze meer uitleg geven. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?