Terug naar overzicht

Studenten MiZ Eindhoven naar Fontys


Licentie

‘Er zitten nu om en nabij de tweehonderd Avansstudenten op de locatie Eindhoven’, vertelt Jan van Wijk, directeur van de Bredase Academie voor Deeltijd (ADT), die MiZ aanbiedt. ‘Zij zitten al in een Fontysgebouw en krijgen les van Fontysdocenten. Alleen de licentie voor deze opleiding en het curriculum zijn van Avans. Officieel is de opleiding dus van Avans. Het is een wens van Fontys om MiZ in Eindhoven geheel over te nemen en wij kunnen ons daar goed in vinden.’

Avans werkt al hecht samen met Fontys (afdeling Verpleegkunde) voor MiZ in Eindhoven. In de praktijk verandert er voor de MiZ-studenten die voor de locatie Eindhoven hebben gekozen, dus niet zoveel, behalve dan dat er straks Fontys op hun studentenpas zal staan in plaats van Avans.

AMR

Het plan werd vorige week dinsdag besproken in de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad (AMR). Die moet er namelijk nog mee instemmen. Vanuit de AMR werd de vraag gesteld of er op de een of andere manier ‘personele belangen in het geding zijn’. Dat wordt nu verder uitgezocht en besproken, en dan komt het onderwerp bij een volgende vergadering terug op de agenda. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?