Terug naar overzicht

TIK-week wil af van zuipimago

Nuttiger

TIK-bestuurslid Onno Brouns geeft in Univers , het blad van de Universiteit van Tilburg (UvT), aan dat het alcoholgebruik omlaag moet. De Tilburgse introductie staat volgens hem landelijk bekend als een ‘zuipweek’. ‘Het moet nuttiger. De aankomend studenten moeten nog steeds een leuke week beleven, maar met een serieuze ondertoon.’

In plaats van de kroegentocht en het eindfeest komen studiegerichte dagen, een uitmarkt, en meer ruimte voor integratie van buitenlandse en Nederlandse studenten in Tilburg.

Kroegenontbijt

Het kroegenontbijt – een activiteit die volgens Brouns formeel nooit onderdeel uitmaakte van het TIK-programma – werd vorig jaar al afgeschaft. ‘De cafés schreven zelf mentorengroepjes aan en gaven ze een shirt en ontbijt. Er werd 's ochtends vroeg al flink gedronken. Nu wij het zelf organiseren gaat de tap pas om een uur 's middags open’, zegt Brouns.

Horeca pesten

De Tilburgse horeca zou niet blij zijn met schrappen van de kroegentocht. ‘Die weerstand bij de kroegeigenaren wordt vooral veroorzaakt door het probleem dat ze niet weten waar ze aan toe zijn. We bekijken nog hoe we de cafés bij de TIK kunnen betrekken. We willen de horeca zeker niet pesten. Maar vergeleken met andere steden werd er echt te veel gedronken’, zo meldt het bestuurslid in Univers. [AR]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Snoekduiken op TIK-week 19-08-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?