Terug naar overzicht

Traplopers opgepast!

Stalen randjes

Studenten en medewerkers moeten oppassen als ze gebruik maken van de grote stalen trap in de Serre, de trappen bij Xplora in Breda, de twee trappen in het gebouw in Tilburg en de ronde trap in het hoofdgebouw in Den Bosch.

Naar aanleiding van een valpartij in Breda heeft de Arbeidsinspectie de trappen onderzocht en komt tot de conclusie dat de trappen niet voldoen. Het gaat de inspectie om het opstaande stalen randje van de stalen trappen, waarbij de trede net niet vlak genoeg aansluit.

‘De Arbeidsinspectie wil dat we iets aan de constructies gaan doen’, zegt Peter de Groot van DIF. De diensteenheid is nu aan het onderzoeken op welke wijze de trappen aangepast kunnen worden. ‘Het gaat om verschillende types. We weten nog niet wanneer we de trappen daadwerkelijk gaan aanpassen, maar er wordt met spoed aan gewerkt.’ [AR]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?