Terug naar overzicht

Weg met Bossche degelijkheid!

Dinosaurusrobot

Zes vitrines schitteren er sinds kort in de Bossche wandelgangen. Alle opleidingen van de AI&I hebben daarmee hun eigen uithangbord. Zo herbergt de vitrine van Communication & Multimedia Design onder andere een dinosaurusrobot en pronkt de opleiding Informatica met enkele door studenten gemaakte games.

‘We willen laten zien wat we als academie doen’, verklaart adjunct-directeur Martin Rodenburg. ‘Je krijgt vaak pas waardering als je laat zien wat je hebt gedaan.’ AI&I heeft wat dat betreft genoeg om trots op te zijn. Zo mogen Informatica en Technische Informatica zich in Nederland volgens Elsevier de beste opleiding in haar soort noemen. Die eretitels zijn dan ook vereeuwigd in lijstjes naast de vitrines.

Ordelijk en netjes

De vitrines van AI&I vormen in het Bossche schoolgebouw overigens een uitzondering, de muren zijn over het algemeen kaal en grijs. Rodenburg: ‘Misschien is dat vroeger het beleid geweest. Het ziet er natuurlijk ordelijk en netjes uit. Maar door de vitrines voelen studenten zich ook meer thuis en zijn ze gemotiveerder. Bovendien versterk je de band met studenten.’

Rodenburg zou het niet erg vinden als meer academies zich zouden profileren: ‘Studenten moeten een minor volgen bij een andere academie. Zo’n vitrine kan in dat geval dienen als uithangbord van je opleiding, als een soort reclame. Daarmee laat je zien wat je doet. De drempel om dat aan een docent te vragen is voor een student een stuk hoger.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?