Terug naar overzicht

Zelfs Hyves is niet voor eeuwig

Iedereen maakt, als het goed is, back-ups van de documenten op zijn computer. Maar back-ups van hun profiel op Hyves, LinkedIn, Facebook, etc. maken de meeste mensen niet. Sebastiaan Hagens, net-afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost in Breda, ontwikkelde een programma waarmee je eenvoudig een back-up van je profiel kunt maken.

Digitale eigendommen

‘Al je digitale eigendommen staan versplinterd op het net. Ik ben niet bang dat bijvoorbeeld Hyves van de een op de andere dag onderuit gaat of verdwijnt, maar toch zou je alles zelf op moeten slaan op minstens één plaats. Dan weet je zeker dat je zelf alles hebt wat van jou is en dat je er altijd bij kunt als er elders iets fout gaat’, legt Hagens uit in een interview op dutchcowboys.nl.

De oud-student heeft contact gehad met Hyves. ‘Zij vinden het een interessant concept en leggen me niets in de weg’, zegt Hagens in het interview.

Software

Hyvers die alles wat ze opgeslagen hebben in één actie willen downloaden, kunnen op de website van HVSbackup voor vijf euro software kopen en downloaden. Wie dat installeert kan met één actie zijn foto’s, krabbels, vrienden, blogs en wiewatwaar’s vanaf Hyves downloaden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?