Terug naar overzicht

Bijbaan vind je niet op Twitter

Maar liefst 91 procent van alle jongeren is volgens het onderzoek actief op sociale media.  Maar van de studenten gebruikt slechts 10 procent bijvoorbeeld Facebook om een bijbaan te vinden. Scholieren doen dit nog minder: 7 procent. Veel vaker gebruiken jongeren online vacaturebanken (70 procent), het eigen netwerk (62 procent) of ze sturen een open sollicitatie (37 procent).

Geen professioneel netwerk

‘De meeste jongeren zijn actief op netwerksites als Hyves en Facebook en gebruiken deze vooral om snel en makkelijk informatie uit te wisselen met hun vrienden. Netwerksites met meer carrièremogelijkheden zoals LinkedIn en Twitter worden veel minder gebruikt, omdat de meeste jongeren nog geen professioneel netwerk hebben en ook nog niet actief bezig zijn om dit op te bouwen’, geeft Pieter van Diggele van Zoekbijbaan.nl als verklaring voor de onderzoeksresultaten.

Aan het onderzoek deden 1.345 jongeren in de leeftijd van 13 tot 25 jaar mee, met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar. [MG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?