Terug naar overzicht

CMD-studenten maken gelikte lipdub

Lipdub is een fenomeen op internet waarbij een bestaand nummer wordt geplaybackt. Door het liedje in één take op te nemen met een grote groep figuranten ontstaat er een compleet nieuwe videoclip. De twaalf studenten CMD maakten hun cinematografische hoogstandje woensdagmiddag op de klanken van het nummer Famous van Scouting for Girls.

BNN-programma

De lipdub maakte onderdeel uit van de Freespace Week, waarin studenten CMD een week lang aan een zelf gekozen project mochten werken. Het uiteindelijke doel is om de videoclip voorbij te laten komen in het televisieprogramma Lipdub. Dat was in augustus voor het eerst te zien bij TV Lab, een BNN-programma waarin nieuwe tv-concepten werden uitgeprobeerd. [CT]

Lipdub CMD Avans

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Studenten maken videoclip in schoolgebouw 27-1-2011

Playbackende Bossche studenten gezocht 24-1-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?